Tiltakoznak a diákok a 18 fokos iskolai hőmérséklet miatt

Tiltakoznak a diákok a 18 fokos iskolai hőmérséklet miatt

Üres osztályterem. Képünk illusztráció! (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Októbertől akciókat szervez és aláírásgyűjtésre készül az ADOM Diákmozgalom azért, mert a középiskolákban 18 fokot, a 14 éven aluliak esetében pedig 20 fokot ír elő télre a kormány – közölte az ATV Híradója.

Bozai Ákos, a mozgalom egyik képviselője a csatornának azzal érvelt, hogy komoly egészségügyi problémákat is okozhat hosszú távon, ha a diákok napi 7-8 órát 18 fok körüli hőmérsékletben ülnek. Szavai szerint megértik, hogy energiaválság van és nehéz helyzetbe került a kormány, ugyanakkor fontosnak tartják az iskolában a diákok és tanárok jólétét. – Mindenki túlterhelt és ha még egy olyan minimumot is elvonnak, mint a megfelelő hőmérséklet, az iskola nem lesz többé élhető környezet – vélekedett.

Az már korábban kiderült, hogy nemcsak az állami intézményekben kell 18 fokig lecsavarni a fűtést a spórolás jegyében a téli hónapokban. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is utalt már rá, hétfőn pedig a Kormányzati Tájékoztatási Központ tette egyértelművé, hogy a köznevelési és a szakképző intézményekben legalább 18 Celsius fokot kell elérnie a hőmérsékletnek, azokban a köznevelési intézményekben pedig, ahol 14 év alattiak gondozása, oktatása zajlik, ott legalább 20 Celsius fokot kell biztosítani.