„Tanárainkkal vagyunk” – tiltakozó diákok várták Áder Jánost

„Tanárainkkal vagyunk” – tiltakozó diákok várták Áder Jánost

Áder János megérkezik a II. Rákóczi Ferenc Gimnáziumba

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kockás inges, molinót tartó, tiltakozó diákok várták Áder János köztársasági elnököt kedden, amikor Budapestre, a II. Rákóczi Gimnáziumba érkezett előadást tartani – derül ki Diákok a tanárokért Facebook-oldalon megjelent videóból, melyet a Pedagógusok Demokratikus Szervezete osztott meg.

A „Tanárainkkal vagyunk” molinóval fogadták a leköszönő államfőt.

Áder János a víz világnapja alkalmából tartott előadást a gimnáziumban. Arról beszélt, hogy még nem késő megmenteni a Földet, de a környezet érdekében az embereknek világszerte változtatniuk kell a mindennapi szokásaikon. A víz jelentőségéről a háborús fenyegetés közepette sem szabad megfeledkezni. Magyarországtól eltérően a világ nagy részén nincs korlátlan vízellátás, csaknem 2,5 milliárd embernek még mindig nem jut megfelelő minőségű és mennyiségű víz a napi tisztálkodáshoz, ráadásul a szennyvizek 80 százaléka tisztítatlanul kerül a természetbe. A vízben terjedő betegségek évente 6-8 millió ember halálát okozzák – tette hozzá.