Tiszavasvári önkormányzata dacol a rezsiválsággal: szállodát épít, gyógyfürdőt fejleszt

Tiszavasvári önkormányzata dacol a rezsiválsággal: szállodát épít, gyógyfürdőt fejleszt

Tűzifát cipelő emberek Tiszavasváriban 2014. szeptember 26-án (Fotó: Reuters/Balogh László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tiszavasvári önkormányzata közbeszerzési pályázatot írt ki „Gyógyfürdő fejlesztése – szálloda építés” címmel – közölte a spabook.net. A 12 ezres településen a már meglévő strandfürdő szomszédságában egy 50 szobás, négy csillagos szállodát terveznek. „Helyi szintű fürdőből regionális szintű fürdő lesz” – mondta Vinnai Győző fideszes parlamenti képviselő még 2020-ban, amikor a fejlesztés terveit először bejelentették. 

A pályázati kiírás szerint az épülő szálloda rendelkezik majd konferenciateremmel és wellness részleggel is. Szobáinak többsége kétszemélyes lesz, amelyek pótágyazhatók, így akár 150 fős vendéglétszámot is elérhetnek. 

Az önkormányzati területen 15 422 négyzetméteren megvalósuló fejlesztés kiépített utakkal határolt zöldterületre épül, a tervek szerint több mint 4000 négyzetméteren parkosítást, tereprendezést végeznének. Ehhez kapcsolódóan 3000 folyóméter öntözőrendszert is kiépítenek. A 100 adagos főzőkonyhában egyidőben 70-80 fő étkezését tudnák ellátni. A wellness és bowling épületrészt több mint 800 négyzetméteresre tervezik, sor kerülne wellness terasz és külső termálmedence építésére is. Ehhez 800 méter talpmélységű termálkutat kell kialakítani, amelyhez már beszerezték a szükséges vízjogi létesítési engedélyeket.

„Reménytelen a wellness-szállodák fenntartása” – mondta el a napokban Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke a HírTv-n. Az elmúlt hetekben  egymás után jelentették be a szállodák, hogy a megnövekedett költségek miatt hosszabb-rövidebb időre bezárnak, a magas energiaárak miatt ugyanis tízszeres rezsinövekedéssel számolnak.