Tiszavasvárit is bevette a Fidesz

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szőke Zoltán, a Fidesz–KDNP jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap megtartott időközi polgármester-választáson Tiszavasváriban – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város aljegyzője az MTI-vel.

Ostorháziné Kórik Zsuzsanna elmondta, hogy a voksoláson 4609-en jelentek meg, az érvényes szavazatok száma 4546 volt. 9857 fő szerepelt a választási névjegyzékben, vagyis 46 százalékos volt a részvételi arány.

Az önkormányzati testületben képviselőként dolgozó kormánypárti jelöltre 1897-en szavaztak, a négy független jelölt közül a város jelenlegi jegyzőjére, Badics Ildikóra 1676, Rozgonyi Attilára 433, a szintén testületi tag Munkácsi Mihályra 361, míg Nácsáné Kalán Eszterre 179 szavazat érkezett.

Az Alfahír információi szerint a Fidesz a tízből mindössze három szavazókörben tudott többségbe kerülni Badics Ildikóval szemben, de ez is elég volt a sikeréhez. A legnagyobb arányú győzelmet az ország egyik legismertebb romatelepét, a hírhedt Széles utcát is magába foglaló körzetben aratta a kormánypárt. Az Alfahír úgy tudja, hogy ott a fideszes jelölt a voksok 75 százalékát söpörte be.

Apátia, mély gödör - Magyar Hang

Soha nem jártunk még olyan közel ahhoz, hogy az ellenzék pusztán a többpártrendszer formális létezését igazoló díszletelemként működjön, mint most.

A városban sosem tudott még győzni a Fidesz polgármester-választáson. Legutóbb kétszer is a Jobbik győzött, előtte pedig az MSZP volt erős a településen – emelte ki az Index.

A voksolást azért kell megtartani, mert Fülöp Erik (Jobbik) polgármester április 8-án az országgyűlési választásokon pártja listáján képviselői mandátumot szerzett és összeférhetetlenség miatt lemondott településvezetői tisztségéről. A Jobbik az Állami Számvevőszék bírságára hivatkozva nem indított saját jelöltet, de Badics Ildikót a párt támogatottjának tartották.