Titkos állásra toboroz munkaerőt a Fidelitas havi 800 ezerért

Titkos állásra toboroz munkaerőt a Fidelitas havi 800 ezerért

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Varga Mihály pénzügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Tarlós István miniszterelnöki megbízott és Böröcz László, a Fidelitas leköszönő elnöke (b-j) a Fidelitas XVI. tisztújító kongresszusán a Bálna Budapest kulturális központban 2019. november 30-án (Fotó: MTI/Kovács Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Meglehetősen titokzatos, egyben anyagi szempontból fölöttébb vonzó álláshirdetést tett közé tagjai között a Fidelitas – értesült a 24.hu. A Fidesz ifjúsági tagozatának központi irodája olyan levéllel kereste meg a tagságot, amelyben tapasztalattal rendelkező, fiatalos munkatársakat keresnek vezetői és kommunikációs feladatok ellátására.

Mint írták, mindkét munkakör ellátásához szükséges a magas fokú politikai lojalitás, egy közéleti szereplő ajánlása pedig előnynek számít. Egy vezető és egy kommunikációs állásra keresnek jelentkezőket, előbbi munkatárs fizetését hozzávetőleg havi 700–800 ezer, utóbbiét havi 600–800 ezer forintban határozták meg.

Arra nem tértek ki a hirdetésben, hogy pontosan hova keresnek munkavállalókat, illetve, hogy kinek az alkalmazásában állnak majd a fiatalok. Csupán annyit közöltek, hogy a munkavégzés helye Budapest V. kerülete lesz, ahol egyébként több minisztérium és állami hivatal székhelye is megtalálható.

Lex Rácz Zsófia: úgy módosítják a törvényt, hogy elég lesz, ha csak egyetemre jár | Magyar Hang

A lap megkereste a Fidelitast, ahol azt közölték, hogy ők nem toboroznak munkaerőt, nem közvetítenek állásokat, ez a tevékenység nem tartozik a szervezet alapvető célkitűzései közé. Annyit azért elismertek, hogy a Fidelitas rendszeresen kap informális és formális megkereséseket a multi, KKV, állami és nem állami szereplőktől egyaránt, ha tehetséges, munkájára igényes, megbízható és motivált fiatalokkal szeretnék versenyképesebbé tenni humán összetételüket.

Ez az érvelés a cikk szerint azért érdekes, mert egy multinacionális cég, vagy egy kis- és középvállalkozás (KKV) aligha írja elő munkavállalói számára a magas fokú politikai lojalitást, de az sem túl gyakori, hogy egy közéleti szereplő ajánlása előnynek számít a jelentkezésnél.