Tíz hónapon belül létrehozzák itthon a Sinopharm gyártásához szükséges infrastruktúrát

Tíz hónapon belül létrehozzák itthon a Sinopharm gyártásához szükséges infrastruktúrát

Menczer Tamás aláírja a megállapodást (Forrás: Menczer Tamás/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Együttműködési megállapodást írt alá Menczer Tamás a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártására vonatkozóan Jang Hu-csuannal (Yang Huichuan), a vakcinafejlesztő cég alelnökével és egy másik vezetőjével. Abban állapodtak meg, hogy legkésőbb 10 hónapon belül létrehozzuk Magyarországon a szükséges kapacitást és infrastruktúrát a Sinopharm-vakcina gyártásához – jelentette be a külügyi államtitkár a Facebook oldalán.

Menczer Tamás kitért arra is, hogy mivel kínai és az emirátusokbeli partnereik folyamatosan vizsgálják a vírus új mutációit, és dolgoznak az aktuálisan leghatékonyabb vakcinák kifejlesztésén, az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzünk, és a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljunk.

A politikus egyúttal megismételte a kormányzati kommunikációból ismert szlogent: az oltás működik, Magyarország működik.