Tíz képviselőnknek is havi 460 ezer forintért bérel lakást az állam

Tíz képviselőnknek is havi 460 ezer forintért bérel lakást az állam

Fotó: Parlament.hu

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Éves szinten több mint 330 millió forintot költ az Országgyűlés a képviselők lakhatására – derült ki a Blikk adatigényléséből. A Parlament 199 tagja közül 86-nak közpénzből biztosítják a lakhatását.

Az országgyűlési képviselők havi másfél millió forintnál nem keresnek kevesebbet, de a törvény lehetőséget biztosít nekik, hogy ne kelljen albérletet fizetniük, ha nincs ingatlanuk Budapesten. Szabadon eldönthetik, melyik fővárosi lakást választják, az Országgyűlés Hivatala pedig kifizeti nekik a bérleti díjat. 

A legdrágább albérletekben élő képviselők rangsorának első helyén szinte tízes holtverseny alakult ki: Barcza Attila (Fidesz), Dudás Róbert (Jobbik), Halász János (Fidesz), Jakab István (Fidesz), Sas Zoltán (Fidesz), Sebián-Petrovszki László (DK), Szabadi István (Mi Hazánk), Tessely Zoltán (Fidesz), Tilki Attila (Fidesz), Toroczkai László (Mi Hazánk) lakhatására egyaránt 460 ezer forint körüli összeg megy el havonta. Ez a tavalyi év maximumához közelítő érték, ha idén március elseje után kötnének szerződést, már több mint 541 ezer forint állna rendelkezésükre. 

Az Országgyűlés alelnökét, a havi 3 millió forintot kereső fideszes Jakab Istvánt egy 169 négyzetméteres lakás várja, amivel magasan veri a mezőnyt. Az alapterületeket nézve a második helyen Sebián-Petrovszki László áll 130 négyzetméterrel, akit Halász János követ 128 négyzetméterrel – írta a lap.