Tíz perc alatt fogták el a konyhakéses támadót

Tíz perc alatt fogták el a konyhakéses támadót

Késsel akart rabolni, nem sikerült (Fotó: police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Ebédrendelés közben kértek segítséget egy fővárosi rendőrtől, aki tíz perc múlva bilincset tett az elkövető kezére – számolt be róla a police.hu hétfőn.

Mint írták, egy férfi késsel a kezében lépett egy gyalogoshoz augusztus 16-án délelőtt a XX. kerület Ady Endre utcában. Megfenyegette, majd majd késsel a kezében pénzt követelt tőle. A sértett nem teljesítette a követelést, és ellökte magától a támadót. Az elkövető ezután sem adta fel rablási szándékát: bement egy közeli lottózóba, és az ott tartózkodó egyik férfitól követelt pénzt, miközben őt is késsel fenyegette. A férfi a szúrások elől elhajolt, ezért a támadó arcon ütötte, majd az üzletből kiment. A két sértett meglátta a támadás közelében lévő kifőzde előtt parkoló rendőrautót, ezért bementek az üzletbe segítséget kérni. Az ebédért sorban álló rendőr azonnal a két megtámadott személy segítségre sietett. A személyleírás alapján utolérte az elkövetőt, miközben erősítést kért.

A 39 éves Sz. Attilát 10 percen belül elfogták, majd lefoglalták tőle a bűncselekményekhez használt konyhakést. A férfit kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett kísérlete és kétrendbeli súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, melyet a bíróság elrendelt.

Címkék: rendőrség, elfogás