Tíz tonna szarvasagancsból készül el a vadászati kiállítás „nemzet egységét szimbolizáló” kapuja

Tíz tonna szarvasagancsból készül el a vadászati kiállítás „nemzet egységét szimbolizáló” kapuja

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, az Országos Magyar Vadászati Védegylet elnöke, Kovács Zoltán államtitkár, kormánybiztos, a Nimród Vadászújság főszerkesztője és Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke a hatvani Széchenyi Zsigmond Kárpát-Medencei Magyar Vadászati Múzeumban tartott sajtótájékoztatón 2021. január 25-én (Fotó: MTI/Komka Péter)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A mintegy 67 milliárd forintból megálmodott nemzetközi vadászati kiállítás szervezői egy keddi Facebook-bejegyzésben jelentették be, hogy személyesen Szőke Gábor Miklós készíti el az esemény üdvözlő kapuját, méghozzá 10 tonna szarvasagancsból – írja a 444.

A portál emlékeztet: „A mára gyakorlatilag a NER udvari szobrászává előlépő Szőke a Magyar Nemzeti Bank új épületének plafonjára épített éppen egy gigantikus felhő-oroszlán kompozíciót, de mellé ezek szerint belefért a szarvaskapu megépítése is.” Az Egy a Természettel elnevezésű kiállításhoz a tervek szerint egy 16 méter magas, 20 méter széles kapu készül, ami a leírás szerint a magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét szimbolizálja majd.

A szervezők a bejegyzésükben kiemelték, továbbra is várják a magyar vadászok felajánlásait a szobor elkészítéséhez.