Tizenhatodik miniszteri biztosát is kinevezte Gulyás Gergely

Tizenhatodik miniszteri biztosát is kinevezte Gulyás Gergely

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2020. október 8-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Gaal Gergelyt a helyi szintű és hazai forrásból megvalósuló településfejlesztési programok összehangolásáért és népszerűsítésért felelős miniszteri biztossá nevezem ki – ez áll a Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter által jegyzett miniszteri utasításban a péntek esti Hivatalos Értesítőben.

Gaal Gergely feladatai az alábbiak lesznek:

a) közreműködik a helyi szintű településfejlesztési igények összegyűjtésében,

b) javaslatot tesz a Miniszterelnökséget vezető miniszter részére a településfejlesztési igények megvalósíthatósága kapcsán,

c) részt vesz a feladatkörét érintő eseményeken, egyeztetéseken, illetve a településfejlesztési programok kommunikációjában.

A miniszteri biztos helyettes államtitkári illetménynek megfelelő összegű díjazásra és kormányrendeletben meghatározott juttatásokra lesz jogosult, tevékenységét két fős titkárság segíti. Gaal kinevezése egyébként már december 10-étől él. Érdekesség, hogy a helyettes államtitkárok bruttó 1,3 és 1,65 millió forint között kereshetnek.

Gulyás Gergelynek Gaal Gergely már a sokadik miniszteri biztosa, a kormány.hu oldalon található adatok szerint eddig 15 ilyen posztot betöltő munkatársa volt a tárcavezetőnek, tehát Gaal a tizenhatodik.

Arról ugyancsak pénteken született döntés, hogy felállítja a kormány a Nemzeti Szociálpolitikai Intézetet, erről itt írtunk.