Tízezer tesztet ajánl fel a főváros az iskolák nyitása előtt

Tízezer tesztet ajánl fel a főváros az iskolák nyitása előtt

Karácsony Gergely megbeszélésé szülői és pedagógus szervezetekkel 2021. április 12-én (Forrás: Karácsony Gergely Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tízezer koronavírus-tesztet ajánlott fel a főváros a kerületi önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat a jövő hétfői iskolanyitás előtt.

Karácsony Gergely a Facebook oldalán számolt be arról, hogy hétfőn több pedagógus- és szülői szervezettel, valamint Szlávik János főorvossal egyeztettek az április 19-i iskolanyitással kapcsolatban. – Tudom, hogy mindenkiben rengeteg a kétely, a félelem és a bizonytalanság – írta, hozzátéve, hogy a számok rendkívül magasak, Magyarország pedig továbbra is élén a legborzalmasabb listának, lakosságarányosan nálunk halnak meg az egyik legtöbben. Írása szerint ilyen helyzetben „nehéz azzal mit kezdeni, hogy a kormány a nyitás mellett döntött, miközben jól tudjuk, gyermekeink lelkét már így is borzalmasan megtépázta az elmúlt egy év, és mi is egyre inkább vágyódunk a normalitásra”.

A főpolgármester tájékoztatása szerint az a céljuk, hogy a lehetőségekhez mérten a gyermeküket féltő szülők és a pedagógusok is biztonságban érezhessék magukat jövő héten, amikor újraindul az oktatás a fővárosi intézményekben. A teszt, az oltás mellett továbbra is az egyik legjobb fegyver a koronavírus-járvánnyal szemben, ezért a megbeszélés után úgy döntöttek, teszteléssel segítik az iskolanyitást. Eddig 50 ezer tesztet osztottak szét a fővárosi lakosság és a kerületek között, ezúttal 10 ezer tesztet ajánlottak fel a kerületi önkormányzatoknak, hogy ezzel szűrhessék a diákokat és a pedagógusokat.

Karácsony Gergely egyúttal ismét arra kérte az embereket, hogy aki még nem tette, regisztráljon a védőoltásra, és amikor behívják, jelenjen meg az oltópontokon!