Tízezreknek nem jár ingyenes egészségügyi ellátás itthon

Tízezreknek nem jár ingyenes egészségügyi ellátás itthon

Műtét közben Illusztráció: Pixabay.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Kikérte az LMP-s Ungár Péter a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől, hogy hány ember vesztette el a társadalombiztosítási jogosultságát azóta, hogy a Fidesz egy „újabb neoliberális ámokfutás keretében” kimondta, hogy aki nem fizet járulékot, annak nem jár egészségügyi ellátás Magyarországon.

A Facebook oldalán osztotta meg a választ, amely szerinte elég egyértelműen bizonyítja, hogy itt nem csupán egy elvi, szimbolikus problémáról beszélünk: március 11-e és május 31-e között 76 ezer embernek került érvénytelenítésre a TAJ száma. Ez azt jelenti, hogy 76 ezer embernek mostantól csak akkor jár egészségügyi ellátás, ha külön fizet érte, miközben erre nyilván nincs lehetősége.

A politikus külön bírálta, hogy mindezt a koronavírus-járvány harmadik hullámának csúcsán lépte meg a kormány, amikor létszükséglet volt, hogy mindenki orvoshoz forduljon, aki tüneteket észlel magán.

Ungár Péter úgy vélte, Magyarország ma elég tehetős ország ahhoz, hogy senki se maradjon ingyenes sürgősségi ellátás nélkül. Ez nem költségvetési, hanem elvi kérdés, és pont ezért tartja igazán félelmetesnek, hogy egy súlyos gazdasági és egészségügyi válság közepén a Fidesz legfontosabb dolga az volt, hogy újra megüzenje: ez a kormány a gazdagokat támogatja, a nélkülözőket kisemmizi, és mindezt büszkén teszi.szemben állnak a jelenlegi kormánypárttal.