Tízmilliárdos Nébih-tendert nyert el a kormány kedvenc informatikai cége

Tízmilliárdos Nébih-tendert nyert el a kormány kedvenc informatikai cége

A 4iG International Innivative IT Investment irodaháza a III. kerületi Montevideo utcában (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csaknem öt évre szól a szerződés.

A 4iG a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) oldalán tájékoztatta a pénz- és tőkepiac szereplőit, hogy a Digitális Kormányzati Ügynökség Zrt. döntése értelmében a 4iG által vezetett konzorcium ajánlata nyerte el a Nébih informatikai fejlesztésére kiírt közbeszerzési tenderét.

Az informatikai cég azt is közölte, hogy a konzorcium feladata a Nébih informatikai rendszereinek hatékony működtetése, az ehhez szükséges széleskörű üzemeltetési feladatok ellátása és a kapcsolódó folyamatos fejlesztések megvalósításának elősegítése lesz.

Az eljárás összértéke 10 milliárd 572 millió 200 ezer forint plusz áfa, mely az alapmennyiséget tartalmazza, továbbá azon felül annak 30 százalékig terjedő, opcionálisan lehívható megrendeléseket a szerződés ideje alatt, 2026. szeptember 14-ig.

A 4iG részvénye 0,9 százalékos pluszban indította a napot, míg idén már 39,1 százalékkal került feljebb a jegyzés – írta a Portfolió.

A cég nagy léptekkel halad előre: mint megírtuk, a 4iG november végén jelentette be, hogy végleges adásvételi szerződést kötött a román RCS & RDS konzorciummal a DIGI Távközlési Kft. és leányvállalatai megvásárlásáról. (A 4iG korábban Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozott, tavaly nyáron azonban Jászai Gellért befolyása alá került.)

Címkék: Nébih, közbeszerzés, 4iG