Több helyen zápor lehet kedden, riasztásokat is kiadtak

Több helyen zápor lehet kedden, riasztásokat is kiadtak

(Fotó: Pexels/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Győr-Moson-Sopron és Vas megye több járására másodfokú riasztásokat is kiadott a heves zivatarok veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban kialakuló zivatarokat viharos szél, jégeső és rövid idő alatt jelentős mennyiségű csapadék kísérheti. A katasztrófavédelem mindenkitől azt kéri: kövessék a meteorológiai riasztásokat, a vízpartokon a viharjelzéseket.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat frissített veszélyjelzése szerint a többi megyében továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a zivatarok veszélye miatt.

Az éjszaka érkező front felhőzete délkelet, kelet felé terjeszkedik, eközben egyre szakadozottabbá válik kedden – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. A legkevesebb napsütés az ország északnyugati, míg legtöbb a délkeleti felén valószínű. Egyre több helyen várható zápor, zivatar, a Tiszántúlra csak este érkezhet meg a csapadék.

A délnyugatiról északnyugatira forduló szél a front mentén élénk, időnként erős lesz. Zivatarok környezetében átmenetileg viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet az ország északnyugati felén 25 és 32, a délkeleti felén 32 és 38 fok között valószínű.

Címkék: időjárás