Több mint 16 ezer covidfertőzött és 117 halott egy hét alatt

Több mint 16 ezer covidfertőzött és 117 halott egy hét alatt

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormányzati „tájékoztató” oldal hetente frissített adatai alapján az elmúlt héten összesen 16 249 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 2 021 648 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Minthogy az elvégzett tesztek számát már régen nem közlik, nem lehet tudni a pozitivitás arányát, ráadásul az otthon elvégzett gyorsteszteket nem fogadják el hivatalosnak, így ezek a számok valójában nem alkalmasak a járvány valós trendjeinek figyelemmel kísérésére. De ez nem is feltétlenül célja a hatóságoknak.

Az elmúlt héten elhunyt 117 beteg, így az elhunytak száma 47 083 főre emelkedett. Jelenleg 570 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 9-en vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban pedig 2015-en vannak.

Stagnál a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a honlapján szerdán. A tendencia az egyes városokban úgyszintén stagnáló, mivel számottevő emelkedés vagy csökkenés sehol sem tapasztalható – tették hozzá.

Az NNK közölte: a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja 19 mintavételi hely esetében az emelkedett, három mintavételi helyen pedig - Debrecenben, Salgótarjánban és Zalaegerszegen - a mérsékelt kategóriába esik. A koncentráció skáláján négy fokozatot különböztetnek meg: alacsony, mérsékelt, emelkedett, magas.

 

Címkék: koronavírus