Több mint 30 milliót költött Hernádi Zsoltnál a Fidesz

Több mint 30 milliót költött Hernádi Zsoltnál a Fidesz

Orbán Viktor Esztergomban (Fotó: Orbán Viktor / Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen több mint 31 millió 400 ezer forintba került a Fidesz szeptember 15-17 között Esztergomban megtartott, kihelyezett frakcióülése – derül ki a parlament.hu-re feltöltött adatokból, melyeket az Mfor vett észre.

A Fidesz szolgáltatási szerződés keretében 25 334 298 forintot fizetett a Solva Property Kft.-nek, és ugyanilyen típusú szerződéssel még 6 066 408 forintot a Solva Hotel Kft.-nek. Ennek a pénznek pedig Hernádi Zsolt örülhetett, ugyanis mindkét szerződő cég hozzá tartozik. Mind a Solva Hotel, mind a Solva Property a Solva Magántőkealap tulajdonában van, ami a Gran Private Equity Zrt. által kezelt magántőkealap. A Gran Private Equity pedig a MOL-vezér többségi érdekeltsége.

Az Mfor emlékeztet rá, hogy Hernádinak két luxushotelje is van Esztergomban: a Grand Hotel Esztergom és a Portobello Hotel, melyek ráadásul egymás szomszédságában állnak. A Portobello-t a Solva Hotel üzemelteti, a Grand Hotelt pedig a HVG szerint az idén júniusban alapított, önkormányzati Gran Spa & Sport Kft.

2011-től fogva most már összesen több mint 236,5 millió forintot költött a Fidesz kihelyezett frakcióülésekre, ez az esztergomi volt a második legdrágább az idén tavaszi debreceni mögött.