Több mint 45 ezer népszavazási aláírást gyűjtött eddig az ellenzék

Több mint 45 ezer népszavazási aláírást gyűjtött eddig az ellenzék

Fotó: Karácsony Gergely/Facebook

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Csütörtök esti adatok szerint már több mint 45 ezer aláírást gyűjtöttek össze az ellenzéki pártok a népszavazási kezdeményezés támogatására, tudta meg az ATV. Ezt több párt is közölte a csatornával.

A népszavazási kérdéseket Karácsony Gergely kezdeményezte, és múlt szerdán kapta meg az aláírásgyűjtő íveket a Nemzeti Választási Irodától. Azóta volt párt, ahol már az összes ív betelt, de az NVI csak jelentős késéssel fog újabb íveket az ellenzék rendelkezésére bocsátani. Összesen 200 ezer aláírást kell összegyűjteni mindkét kérdéshez, hogy népszavazás lehessen belőle.

A két engedélyezett kérdés így hangzik:

Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványról, a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány részére történő vagyonjuttatásról szóló 2021. évi LXXXI. törvényt?

Egyetért-e Ön azzal, hogy az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartama 270 nap legyen?

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.