Több mint kétezer pedagógust keresnek

Több mint kétezer pedagógust keresnek

Fotó: Freeimages.com

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Két hét múlva kezdődik a 2020–2021-es tanév, de még több mint 2000 pedagógust keresnek a kormányzati álláskeresési portálon. A hirdetések jó részénél augusztus 14. a jelentkezési határidő.

A Közigállás portálon összesen 5092 állást kínáltak péntek este, a kereső az óvoda szóra 733 találatot adott (óvodapedagógusok, dajkák, stb.), a tanítóra 602-t, a tanárra 1342-t. A tanári és a tanítói hirdetések között lehetnek átfedések, olykor mindkét szó szerepel a feladott ajánlatban, így nem lehet automatikusan összeadni a két értéket, valamint olyan is előfordul, hogy egy hirdetésben több személyt is keresnek, de így is 2300 fölött lehet a valós szám.

A szakképzési centrumok hirdetéseit csak nagyon kis részben adja ki a rendszer, így az általuk keresett pedagógusok még ezen az értéken felül lehetnek. Az Állásod.hu portálon a szakképzési centrum szókapcsolatra keresve 1009 állásajánlatot adott ki.

„Kék-zöld bokával megy haza a tanítónő" | Magyar Hang

Például a Tolna Megyei SZC Hunyadi Mátyás Vendéglátó és Turisztikai Technikum és Szakképző Iskola négy pedagógust keres, meghosszabbított jelentkezési határidővel, de az ő hirdetéseik nem találhatók meg a portál keresőjével. Csakúgy mint a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum Erzsébet Királyné Szépészeti Szakgimnázium biológia szakos oktatót kereső hirdetése, annak máshol megtalált linkje viszont a Közigállás portálra vezet.

Évek óta arról szólnak a hírek, hogy komoly pedagógushiány van országszerte. 2018 november elején például országszerte több mint 600 tanárt kerestek a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ által fenntartott és működtetett iskolákba a Közigálláson található álláshirdetések alapján