Több mint száz embert bocsátanak el a miskolci fürdők a rezsidrágulás miatt

Több mint száz embert bocsátanak el a miskolci fürdők a rezsidrágulás miatt

A Miskolctapolca Barlangfürdő kültéri medencéje (Fotó: a fürdő honlapja)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

110 embert küldenek el a Miskolci Fürdők Kft-től a magas energiaárak és az infláció miatt. Két fürdő jövő héten zár be, kettő pedig már most sincs nyitva karbantartási és felújítási munkák miatt – tudta meg az RTL Híradó

Nyaranta strandolók lepik el a Barlangfürdőt, népszerű a miskolci strand, és nem csak nyáron. Ha rossz az idő, a látogatók a fűtött belső részben is fürödhetnek. Az energiaárak növekedése és az infláció miatt azonban annyira megnőttek a költségek, hogy a város a bezárás mellett döntött.

A Selyemréti strandon sem lesz nyitva október 10-től, két másik városi fürdőt pedig felújítás és karbantartás miatt zártak be. Az üzemeltető cégnél emiatt csoportos létszámleépítés zajlik: 110 embert bocsájtanak el. Az elküldött dolgozók már a felmondási idejüket töltik, többen közülük nyugdíj mellett dolgoztak.

Az országban több fürdő és uszoda is komoly gondokkal küzd a magas energiaárak miatt. Sárváron 500 millió forint többletköltséggel számolnak. Van, ahol kevesebb szolgáltatás lesz elérhető, máshol pedig árakat emeltek. A Fürdőszövetség azonban nem számít tömeges bezárásra vagy létszámleépítésre.