Több órára kisüt a nap

Több órára kisüt a nap

(Fotó: Anders Jildén/Unsplash)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Hétfőn a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Szórványosan záporok, néhol zivatarok is kialakulhatnak. Estére többnyire összeesnek a gomolyfelhők, de néhol maradhatnak felhősebb körzetek. Ezzel együtt a csapadékhajlam is csökken.

A délnyugati szél északnyugatira fordul és nagy területen megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Hétfőn kettősfonti hatással számolhatnak az arra érzékenyek. A szeles idő miatt fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság jelentkezhet. Záporok, zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai, ilyenkor ők lehetőleg tartózkodjanak zárt térben. Alvászavarok előfordulhatnak – figyelmeztet az Időkép.

Megterhelő lehet a változékony időjárás a szívbetegeknek, valamint a keringési rendszer betegségeivel élők számára, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést – tették hozzá.

 

Címkék: időjárás