Több sírt is megrongáltak a Budakeszi Zsidó Temetőben

Több sírt is megrongáltak a Budakeszi Zsidó Temetőben

(Fotó: Gerd Altmann/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Péntek éjszaka vagy szombat hajnalban vandálok rongálták meg a Budakeszi Zsidó Temető több sírját – tudta meg a 24.hu. Olvasójunk beszámolója szerint nagyjából 10-12 darab sírt döntöttek fel és törtek össze.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság azt írta a lap megkeresésére: „a rendőrök az elsődleges nyomozati cselekmények végrehajtását megkezdték, a helyszínen és környékén adatokat gyűjtenek (többek között a bűncselekmény elkövetésének lehetséges időpontjával kapcsolatban), nyomok után kutatnak és mindent megtesznek a tettes vagy tettesek azonosítása, felkutatása és elfogása érdekében. A nyomozás rongálás vétségének gyanúja miatt indul”.

A 24.hu szerint nem ez az első hasonló bűncselekmény Budakeszin, egy másik temetőben nagyjából két héttel ezelőtt egy ravatalozót vertek szét fiatalok, az ügyben ketten beismerő vallomást tettek.