Több száz szülő és diák demonstrált a Belső-pesti Tankerületi Központnál

Több száz szülő és diák demonstrált a Belső-pesti Tankerületi Központnál

Fotó: Molnár Áron (noár) élő közvetítéséből

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Szülők, diákok és pedagógusok demonstráltak csütörtök délután a Belső-Pesti Tankerületi Központ Damjanich utcai épülete előtt, így tiltakozva az ellen, hogy a Eötvös József Gimnázium 25 tanára és a Madách Imre Gimnázium 21 tanára kap fenyegető levelet a munkáltatójától, amiért korábban polgári engedetlenségi akcióban vett részt. A pedagógusok a levelek személyes átvétele mellett döntöttek – írja a 24.hu.

Demonstrációt szerveztek csütörtök délutánra a Belső-pesti Tankerületi Központ – amelyet jelenleg szakmai vezetőként Marosi Beatrix irányít – épületéhez, miután több tucat újabb pedagógus kapott értesítést a tankerülettől érkező fenyegető levelekről. A szervezők előzetes híradása szerint csütörtök délután a Budapest V. kerületi Eötvös József Gimnázium 25 tanára és a VII. kerületi Madách Imre Gimnázium 21 tanára kísérelte meg átvenni a tankerülettől azokat a leveleket, amelyeket a pedagógusok azért kapnak, mert polgári engedetlenségi akciókban vettek részt – tudósított a helyszínről a 24.hu.

– Veletek vagyunk, veletek vagyunk! – üdvözölte a tankerületi központhoz érkező pedagógusokat a transzparensekkel felszerelkezett tüntető tömeg. A portál tudósítása szerint a rendőrök nem sokkal fél négy után útjelző bójákat helyeztek ki, mivel annyi volt a demonstráló, hogy a Damjanich utca és Rottenbiller utca kereszteződésénél található négy sávból hármat nagyjából el is foglaltak. A troli egy ideig egy sávon közlekedett a Városliget felé, de nagyjából négy órára akkorára duzzadt a tüntetés – körülbelül ezer főre saccolható –, hogy az egész úttestet elfogalták.

A leveleket fél négy előtt kísérelték meg átvenni a pedagógusok. A demonstráció délután négy és öt óra között zajlott, a tanárok felolvasták a követeléseiket, megosztották a történetüket, és beszámoltak arról is, hogy milyen munkakörülmények között dolgoznak nap mint nap. A leveleiket átvevő tanárok közül négy óra előtt kettőt engedtek be az épületbe. 

A demonstrációnak pontban öt órakor vége lett. A szervezők azt kérték a részvevőktől, hogy rendezett formában, békésen hagyják el a helyszínt.