Több tucatnyi céget alapítottak itthon oroszok a háború kitörése óta

Több tucatnyi céget alapítottak itthon oroszok a háború kitörése óta

Képünk illusztráció! (Forrás: Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nagyjából ugyanolyan ütemben folytatódott a magyarországi orosz cégek alapítása, mint a háború előtti időszakban – ez derül ki a Hvg.hu cikkéből. Március elejétől kezdve ugyanis 33 olyan céget alapítottak Magyarországon, amelynek tulajdonosai orosz állampolgárok, ritkább esetben orosz cégek.

Mint írták, a háború kirobbanása óta a legtöbb orosz hátterű magyar cég alapításában egy Budapesten élő ügyvéd, Zsludov Vagyim működött közre, aki – mint mondta – ügyvédi praxisának nagy részét valóban az ilyen cégalapításokkal tölti. Érdeklődésükre elárulta, hogy a háború kitörése óta nem lett kevesebb munkája, ugyanakkor az ügyfélkör szerinte kicserélődött: míg azok az oroszok, akik korábban magyarországi projektek miatt alapítottak cégeket, eltűntek, helyettük olyanok jöttek, akik Oroszországot elhagyva akarnak új életet kezdeni Európában. Rajta kívül egy Starimpex nevű cég intéz sűrűn oroszoknak magyarországi cégalapítást, náluk az ügyfeleik tartózkodási engedélyeinek intézése is a szolgáltatásaik között szerepel.

Az itthon alapított orosz cégek között van áramkereskedő, üzleti tanácsadó, informatikai és olyan is, ami bányászatnál használt gépekkel üzletelne.