Több tucatnyian próbáltak illegálisan bejutni az országba a déli határnál

Több tucatnyian próbáltak illegálisan bejutni az országba a déli határnál

Katonák járőröznek Hercegszántón, a határzárnál 2020. november 18-án (Fotó: MTI/Rosta Tibor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Összesen nyolcvan külföldit fogtak el vasárnap a rendőrök a déli határ közelében. A legtöbben afgánnak vallották magukat.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a délelőtti órákban Ruzsa közigazgatási területén 12 határsértőt tartóztattak fel az egyenruhások. Ellenőrzésük során a csoport tagjai közül 11 fő afgán és egy fő pakisztáni állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Ez viszont még csak a kezdet volt. A déli órákban ugyanis további 17 határsértőre bukkantak, már Ásotthalom külterületén, majd délután Mórahalomnál további 29 külföldit tartóztattak fel. Ők már mindannyian afgánnak vallották magukat, ám a személyazonosságukat, illetve magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően ők sem tudták igazolni.

A kora esti órákban a Bács-Kiskun megyei rendőröknek is akadt dolga, ugyanis 22 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó-Hóduna közigazgatási területén. Ők azt mondták magukról, hogy szírek.

A tájékoztatás szerint a határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.