Többé nem vezet műsort Kárász Róbert az ATV-n

Többé nem vezet műsort Kárász Róbert az ATV-n

Baranyi Krisztina az ATV Szigorlat című műsorában (Képernyőfelvétel: ATV / Media1)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Noha korábban bejelentették már, hogy Kárász Róbert műsorvezető (aki kormánypárti propagandistákkal és a hatalom prominenseivel is előszeretettel fényképezkedik), hamarosan távozik az ATV-től, de eddig felmondási ideje alatt folyamatosan vezetett műsorokat a csatornán.

De ennek vége: a műsorvezető bejelentése szerint többet nem lép képernyőre az ATV-nél. A döntés hátterében természetesen a Baranyi Krisztinával kapcsolatos incidens áll. Ahogy lapunk is megírta, Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester az ATV élő adásában közölte a kormánypárti PestiSrácok munkatársával, nem nyilatkozik ócska propagandistáknak. És nem is válaszolt egy kérdésre sem, de kijelentette, hogy ha tudta volna, hogy a PestiSrácoktól is lesz valaki, el sem megy.

Kárász ezután a polgármestert meghazudtolva azt állította egy Facebook-kommentben, hogy Baranyi igenis találkozott korábban a PestiSrácok alkalmazottjával. A polgármester ezt az állítást határozottan visszautasította: „Kárász Róbert hazudik, az ATV műsorvezetője pontosan úgy csúsztat és torzít, mint a szennymédia propagandistái. Egyszerűen nem igaz, amit mond. Mélységesen felháborít Kárásznak ez a hazugsága.”

A 24.hu megkérdezte az ATV-t, hogy kivel értenek egyet. És ők Baranyi Krisztinának adtak igazat: „Kárász Róbert az ATV engedélye nélkül kommentált a Facebookon, és mivel a leírtak nem tükrözték a valóságot, a csatorna arra kérte, hogy törölje a megjegyzését”.

Kárász erre a Mandinernek reagált: „Ez számomra immár becsületbeli ügy. Ezért jeleztem a csatorna vezetésének, hogy a maradék két hetet már nem viszem végig, többet ott nem vezetek műsort. A bizalom megbicsaklott, én azonban tartom magam az igazamhoz. Hat és fél évet dolgoztam az ATV-nél, sok ellenzéki politikussal beszéltem, furcsa, hogy pont most akarnak meghazudtolni. Ezt nem hagyhatom annyiban.”

Kárász Róbert tehát a következő hetekben biztosan nem vezet műsort az ATV-nél.