Több százan tüntettek a Bosnyák térre tervezett beépítések ellen

Több százan tüntettek a Bosnyák térre tervezett beépítések ellen

Több százan tüntettek a Bosnyák téri gigaberuházás ellen 2022. október 1-én. (Fotó: olvasónktól)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Több százan tiltakoztak szombat délután a Zugló új központjának szánt gigaépítkezés ellen. A Civilzugló Egyesület és a Momentum által szervezett megmozduláson a demonstrálók a beruházás leállítását követelték, mert az szerintük örökre tönkre tenné Zugló kertvárosias, zöldövezeti környékét.

A tüntetésre hívó egyik blogon írtak arról, hogy egy NER-közeli vállalkozás, a Bayer Construct Zrt. tervez Zuglóba nem illő méretű épülettömeget felhúzni. A terv szerint 950 lakásnak és 90 ezer négyzetméternyi irodának helyet adó 8-9 emeletes épületeket húznának fel a kisvárosias beépítésű, családi házas, 2-3 szintes kertváros kellős közepébe.

A beruházás ellenzői szerint a kertváros már így is fuldoklik a dugóban, az átmenő forgalomban, az építkezés ellehetetlenítené a hétvégi piacot, és megújulás helyett megfojtaná a főváros utolsó hagyományos piacát is, a Bosnyák piacot.