Tömeges tesztelést indít Karácsony Gergely

Tömeges tesztelést indít Karácsony Gergely

Karácsony Gergely (Fotó: Halász Nóra / Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Facebook-oldalán jelentette be csütörtökön Karácsony Gergely, hogy több mint 20 ezer tesztet szereztek be a napokban – írja a hvg.hu. – Ebből 10 ezer darab közbeszerzéssel a Kelen Kórház Kft.-től vásárolt IgM/IgG típusú teszt, amelyek felhasználása folyamatos az idősotthonokban és a hajléktalanokat ellátó szervezeteknél. További 10 800 PCR teszt szolgáltatója a Corden International Kft.

Karácsony Gergely közlése szerint eddig nagyjából ezer tesztelésen vannak túl, és hozzátette: a nemzetközi tapasztalatok és a mérvadó egészségügyi szervezetek szerint minél több tesztet kell végezni annak érdekében, hogy megállítsák a járvány terjedését.

A főpolgármester szerint a tesztelésnek kiemelt szerepe van abban, hogy kiderüljön, ki az, aki túljutott már a betegségen és hol tart éppen a járvány, hogy a mostani korlátozó intézkedéseken enyhíteni lehessen. Azt is hozzátette, úgy érzik, a magyar járványügyi hatóságok nem végeznek elég tesztet, és már nem tudnak rájuk várni,

ezért saját forrásból és a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatásával elindítják a tömeges tesztelést Budapesten.

Karácsony megjegyezte: a teszteket a főváros a szociális és idősotthonokban dolgozó munkatársakon, gondozottakon és az intézmények lakóin kezdik.

Security Check Required

Fizessen elő a Magyar Hangra!

Friss lapszámunk

Támogasson minket!

Keresés

Csatlakozzon hozzánk Patreonon

AZ ÉLET MEG MINDEN PODCAST – Sajó Tamás

Árnyék podcast – Mikor lépünk ki az EU-ból?