Tordai Bence kitálalt a házáról

Tordai Bence kitálalt a házáról

(Fotó: Tordai Bence hivatalos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A fideszbirodalom, miközben egy „kacsalábon forgó álom-luxusvilla” történetét igyekszik megrajzolni, nemcsak hazudik, de lábbal tiporja a saját maguk által hozott törvényeket is. A médiájukban ismételt hazugságokkal kapcsolatban perelni fogunk, ők pedig veszíteni fognak, ahogy az ellenzékiekkel szemben már több százszor veszítettek, és voltak kénytelenek helyreigazítást közölni az elmúlt években – írja Facebook-bejegyzésében Tordai Bence, aki szerint a Fidesz lejáratókampányt indított ellene azért, mert a Párbeszéd társelnökévé választották.

Kifejtette, hogy a „magánélet védelméről” szóló (2018. évi LIII.) törvényt épp azért „fabrikálta” a NER, hogy a fideszes politikusokat otthon se újságíró, se tüntető ne zaklathassa. – Ehhez képest a héten a fideszmédia a házunk előtt várta kamerával a családomat, majd a Fidelitas jött akciózni egy kisgyerekes család otthona elé bontókalapáccsal, csákánnyal fenyegetőzve – írta.

Az ellenzéki politikus idézte a „dróntörvényt” is, ami valójában a pilóta nélküli állami légijárművek repüléséről szóló kormányrendelet. Ez szerinte szintén főként azért született, hogy ne lehessen a levegőből levideózni Orbánék hatvanpusztai kastélyát és a hasonló fideszes uradalmakat. – Ehhez képest, a rendeletet megsértve, drónnal is végigrepültek a környék házai fölött a fideszmédia kiváló képviselői, a büntetést meg legfeljebb kifizetik majd a tőlünk ellopott adóforintokból – fogalmazott.

Tordai ezt követően a kormánysajtó által össztűz alá vont hátépítésével folytatta. – Kezdjük a „medencével”! Ahogy a képen látható, a medence egy negyvenezer forintos gyerekpancsoló. Akik a „medencés luxusvilla” szókapcsolatot leírták, kimondták, ezt pontosan tudják, hiszen a saját szemükkel látták. A többi állításuk is hasonlóan viszonyul a valósághoz. A „luxusvilla” egy 70 nm alapterületű, tetőtérbeépítéses, kevesebb mint 131 nm teljes nettó területű családi ház, ahol a hatfős családunkkal élünk. Egy nappali-konyha, egy szülői háló és három gyerekszoba a négy gyereknek, ennyi – fogalmazott a politikus, aki kitért az engedély nélküli építkezéssel kapcsolatos vádakra is. Mint írta, 2016 óta a 300 nm-nél kisebb családi házak esetében csak egyszerű bejelentési kötelezettség van, tehát nem is kérhettek építési engedélyt, mert ezt a jogszabályok kizárják. Benyújtottak egy az egyszerű bejelentéshez szükséges és a jogszabályoknak megfelelő dokumentációt, benne az építési szabályoknak megfelelő terveket, amit a hatóság 15 nap elteltével jóváhagyólag tudomásul vett. A jóváhagyott terveket követték a kivitelezők, a korábban ott álló házhoz képest az alapterület jelentősen csökkent, a zöldfelületi arány pedig nőtt.

Kitért rá, hogy az ügyben azért folyik eljárás, mert ő indította azt el, hiszen hatósági bizonyítvány iránti kérelmet kell benyújtani. – Megtettem, mégpedig április 26-án. Az ügyintézési idő 35 nap, ehhez képest itt állunk július végén, és döntés sehol. A fideszes Sára Botond „főispán” vezette Fővárosi Kormányhivatal masszív mulasztásban van – fogalmazott Tordai, aki szerint Őrsi Gergely, a II. kerület népszerű, ellenzéki polgármesterének semmi köze az egészhez, „őt is csak a fideszes revolvermédia írta bele a meséjükbe”.

Tordai arra a felvetésre is reagált, hogy honnan volt pénzük a „150 milliós” házra. Mint közölte, nagyságrendileg sem kellett ennyit költeniük: eladták a tehermentes újlipótvárosi lakásukat, és felvettek több tízmillió forint kölcsönt; ebből és a hónapról hónapra megspórolt jövedelmükből finanszírozták az építkezést.

Elmondta azt is, hogy a családi költségvetésnek szüksége lett volna a Kövér házelnök által büntetésből elvont pénzekre: 2018 óta 10,7 millió forintnyi tiszteletdíjat kobozott el tőle. Ám ennek ellenére négy gyermekük után sem vették fel a csokot. (Ellentétben például Varga Judit miniszterrel, aki a nyaralójukra is felvette a 10 milliós állami támogatást.)

– Slusszpoén: az építkezésünk (és minden budapesti építkezés) ügyében a Fővárosi Kormányhivatal az illetékes eljáró hatóság. Ezt a hivatalt Sára Botond, korábbi fideszes polgármester, majd fideszes országgyűlési képviselőjelölt vezeti. „Nyilván” teljesen pártatlanul és szakmai alapon. A mi ügyünkben valahogy mégsem azzal voltak elfoglalva, hogy határidőre elvégezzék a feladatukat, inkább azzal, hogy az eljárás során keletkezett dokumentumokat kijátsszák a fideszmédiának. Újabb törvénysértés – írta a politikus, aki Sára Botond bosszúját is sejti, amiért feltárta a Rogán Antalhoz közel álló Csipak-villa építésének visszásságait.

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.