Tordai „erkölcsi értelemben” ajánlotta fel 8,2 milliós büntetését az Áder által létrehozott alapítványnak

Tordai „erkölcsi értelemben” ajánlotta fel 8,2 milliós büntetését az Áder által létrehozott alapítványnak

Tordai Bence (Fotó: Bankó Gábor)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Nyílt levélben „ajánlotta fel” Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselő a rá kivetett 8,2 millió forintos büntetés összegét az Áder János és felesége által alapított Regőczi István Alapítványnak. Tordai Bencét azért büntette meg Kövér László, az Országgyűlés elnöke az indoklás szerint, mert telefonjával felvételt készítve az ülésterem hátsó sorai felé induló Varga Mihály pénzügyminiszter után sietett, majd akadályozta, amikor a miniszter vissza akart térni üléshelyére. Ezt Tordai tagadta, szerinte „udvarias és békés volt” a miniszterrel, nem akadályozta az ülést, vagy Varga szabad mozgását.

Tordai a nyílt levelében részletezi, szerinte hogyan lenne kivitelezhető a „gesztusa”. Mint írja, a Kövér László házelnök büntetése az Országgyűlés költségvetésében marad, az év végén a maradványösszeget gyarapítja. „Minden bizonnyal hasznosabb, ha egy fontos társadalmi célra, az árván maradt gyermekek megsegítésére, az Önök alapítványának támogatására fordítjuk” – magyarázta. „Erkölcsi értelemben nyilvánvaló, hogy jogosult vagyok rendelkezni az összeg fölött, technikai értelemben azonban Kövér László házelnök tud intézkedni a támogatás átutalásáról, ezért arra kérem Köztársasági Elnök urat, hogy vegye fel a kapcsolatot az ügyben Házelnök úrral.”

Tordai egyébként azt írta, hogy az árván maradt gyermekek megsegítése kapcsán nincs helye a pártpolitikai ellentéteknek. Meggyőződése, hogy a a koronavírus-járvány miatt árván maradt gyermekek megsegítésére létrehozott Regőczi István Alapítvány kiváló munkát fog végezni, ezért méltó és érdemes a támogatásra.

Tordai Bence 8,2 millió büntetése márciusban rekordösszegűnek számított. Néhány napja azonban már nem ő a csúcstartó, hanem a jobbikos Jakab Péter, aki 9,6 milliós büntetést kapott a házelnöktől az Országházban történt ficsúrozásáért.