Toroczkai a jogvédőknek is Szibériát ígért

Toroczkai a jogvédőknek is Szibériát ígért

A Mi Hazánk Mozgalom és a Betyársereg tüntetése Törökszentmiklóson 2019. május 21-én (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Eredetileg vonulásos erődemonstrációt hirdetett Törökszentmiklósra a Mi Hazánk Mozgalom a Betyársereggel karöltve kedd estére. Az ügy előzményét az adta, hogy nyilvánosságra került egy videó, amely szerint a település egyik üzletébe bemegy egy cigány férfi, látszólag minden ok nélkül megüt egy embert, majd rátámad egy másikra is. Ezt a rendezvényt szánták a hivatalosan június elsején zászlót bontó új Nemzeti Légió bemutatkozásának.

A rendőrség azonban nem engedélyezte a vonulást, ennek ellenére Toroczkai Lászlóék nem álltak el a demonstráció megrendezésétől. Az esemény idejére több ellentüntetést is bejelentették, civilek, roma szervezetek és a Momentum Mozgalom is.

A Momentum Mozgalom részéről Hajnal Miklós, valamint Donáth Anna érkezett. Többek között a felesleges társadalmi feszültségkeltésről, a gyűlölködés elítéléséről valamint a kormány bűnrészességéről beszéltek a Mi Hazánk tüntetése előtt, emellett Donáth kifejtette, kisebbségszociológusként sokat foglalkozott a kérdéssel. Továbbá elmondta „mindenkiben benne van az igény a békés együttélésre” – írja a Mérce.hu.

Magyar Hang - A Túlélő Magazin

Kunhalmi Ágnes (MSZP) az ellentüntetésen arról beszélt, hogy Orbán Viktor polgári kormánya nem védi meg az állampolgárokat a szélsőségektől. Székely Sándor (Szolidaritás) szerint a magyar kormány ahelyett, hogy azon dolgozna, hogy az embereknek származástól függetlenül normális bérük legyen „elkezd felépíteni egy új náci pártot, az EP-választások közepén”, azonban ezt nem fogják hagyni, meg fogják szervezni az ellenállást az utcán és a parlamentben is – írja a Mérce.

„Tisztességes magyarok, balhés cigányok”

„Szebb jövőt!” köszöntéssel kezdődött a Mi Hazánk demonstrációja.

Dorogi György a Nemzeti Légió képviseletében állt a színpadra, azt mondta, hogy a Mi Hazánk és a Nemzeti Légió azért jött ide, mert „hívták”. Szerinte a városban az alvégen laknak a „tisztességes magyarok” a felvégen pedig a „balhés cigányok.” A rendőrség Dorogi szerint csak és kizárólag az előbbieket zaklatja – írja a Mérce.hu.

„Nem fogunk egyenruhában masírozni, nem fogjuk elkövetni azt a hibát, amit a Magyar Gárda, hogy megfélemlítésre tudjanak hivatkozni. Mi itt leszünk köztetek!” – fogalmazott. Szerinte elég az, ha mindenhol jelen vannak, mert „ahol mi ott vagyunk, rend van.”

A Mi Hazánk Mozgalom és a Betyársereg tüntetése Törökszentmiklóson 2019. május 21-én (Fotó: Katona Mariann/Magyar Hang)

Nagy Tibor, Tiszaeszlár polgármestere, a MIÉP elnöke felszólalásában főleg arról beszélt, hogy van cigánybűnözés. A „tolvaj és gyilkos cigányok fehérgalléros támogatói” a liberális globalisták, akik szerinte „a magyarokat akarják elpusztítani.”

Nagy Tibor beszéde alatt egy fiatal nő egy táblával be akart menni a Mi Hazánk tüntetői közé, de előbb az aktivisták, majd a rendőrök állták útját. Majd két másik ellentüntető is megjelent táblákkal.

Közben egyre több rendőr érkezett, sorfalat is álltak a tüntetők és a néhány ellentüntető közé.

Toroczkai: Csírájában fogjuk elfojtani

– Ez a mi hazánk, ez a magyarok hazája – kezdte beszédét Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Ezt követően történelmi áttekintésbe kezdett.

„A cigány megélhetési politikusok már cigány tartományról beszélnek” – mondta. Hozzátette: ők saját egzisztenciális okaikból újabb Trianont készítenek elő. De senki semmit nem tesz a magyarság megvédése érekében.

– A cigány bűnözők is többen lettek az utóbbi években – mondta – ez a kormány sem védi meg a magyar népet. Sőt, pénzelik az úgynevezett cigány jogvédőket, akik vérfürdőt akarnak.

– Ti vagytok a legbátrabbak ma Magyarországon – mondta a megjelentekhez szólva. Szerinte az ellentüntetők a magyarság ellen vannak és tudniuk kell, hogy „ez nem Nyugat-Európa, ez Magyarország. „Itt csírájában fogjuk elfojtani ezeket a csoportokat” – fogalmazott. Hozzátette: ha 2022-ben kormányra kerülnek, amiben hisz, jön a szibériai bérrabtartás, az antifasisztáknak és a jogvédőknek is.

– Itt vagyunk és bármikor visszajövünk, ha azt halljuk, hogy egy magyar testvérünknek a haja szála is meggörbül – mondta Toroczkai.

A konferanszié még mindenkit szavazásra buzdított, majd lezárta a rendezvény „hivatalos részét”. Azt kérte, hogy a résztvevők negyed óra múlva együtt, egy konvojban távozzanak, állítása szerint azért, mert provokátorok lehetnek.

Végül elszivárogtak a tüntetők, háromnegyed kilencre kiürült a tér.