Toroczkaiék és Gődényék is tüntettek

Toroczkaiék és Gődényék is tüntettek

Mi Hazánk-tüntetés a Kossuth téren, Budapesten, 2021. március 15-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Mi Hazánk párt hirdetett vonulós tüntetést március 15-én 11 órára Budapestre, a Vigadó térről vonulnak a Parlamenthez. Több száz demonstráló gyűlt össze, a korlátozások és a lezárások ellen tiltakozva. Rengeteg a rendőr, igazoltatják a résztvevőket. Amint arról az Azonnali fényképet is közölt, a demonstráció a Mi Hazánk alelnöke, Novák Előd igazoltatásával kezdődött.

Toroczkai László pártelnökkel a Vigadó téren közölték a rendőrök, hogy a felvonulás tilos, éa résztvevőket és a szervezőket is eljárás alá vonják. Ezt követően a politikus rövid beszédet mondott, majd elindultak a Las Vegas kaszinóhoz, onnan pedig a Kossuth térre.

Beszédében Toroczkai hat pontot sorolt fel, követelve többek közt, hogy ne zárják le a gazdaságot, valamint ne legyen kötelező az oltási igazolvány. A további pontok között szerepelt, hogy a veszélyeztetett csoportokat védjék, és csak azok maradjanak otthon, akik félnek a vírustól. Ne zárják be az óvodákat, iskolákat és oktatási intézményeket, ne vegyen fel a kormány újabb hitelt, illetve járványszolidaritási adó kivetésével emelje a béreket, kérte.

A Parlament elé indulást rövid közjáték tarkította, vitázni kezdtek a rendőrökkel, de végül aztán megkezdődött a vonulás. Az Országgyűlés épülete előtt többek között negyvennyolcas Kárpátia-dallal hangoltak, majd a libertárius Ecsényi Áron kezdett beszédet. Szerinte ők azok, akik kockáztatnak ma, vállalva a bírságot, a hatalmi önkényt is.

Egyik nap a kormány nyitáspárti konzultációt ígér, másnap azt mondja, a gazdaságnak működnie kell, aztán viszont újabb, szigorú lezárásokról dönt, mondta Ecsényi. Úgy látja, a kormány kizárólag a sajtóban megjelenő pánik hatására dönt, és az igazán sikeresek azok voltak, akik nem zártak le. Példaként Dél-Koreát emlegette, illetve republikánus amerikai államokat. A részleges lezárások semmit nem oldanak meg, ők pedig azért vannak itt, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányra, és a vele összefonódott álellenzékre, fogalmazott Ecsényi. A libertariánus pártot működtető, egy rövid ideig az új Indexnél dolgozó politikus azt mondta, ők állnak ki az állásukat vesztett tömegek mellett. Állítása szerint ők azok a virológusokra hallgatnak, akik a szuperterjesztőket akarják kiszűrni a tömegekből.

A beszédet követően a rendőrök folytatták a megjelentek igazoltatását, többek között arról tájékoztatva az embereket: rendezvény helyszínén tartózkodnak, ezzel szabálysértést követnek el. Szólásszabadság van, nem? – vetette fel egy igazoltatott nő a Telex élő videója szerint. A rendőrök azt mondták neki, előzőleg tájékoztatták őket, hogy rendezvény helyszínén vannak, és hagyják el a helyszínt.

Gődény György és hívei szintén 11-től gyülekeztek az Országház előtt. Ők viszont kevesebben, mindössze pár tucatnyian voltak a Telex tudósítója szerint.