Török Gábor: A Fidesz olyan „szörnyet” nevelt, amelyik most a pártra is veszélyes

Török Gábor: A Fidesz olyan „szörnyet” nevelt, amelyik most a pártra is veszélyes

Török Gábor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Török Gábor politikai elemző szerint megosztja a Fidesz választóit az orosz–ukrán háború és ez kihathat az április 3-i országgyűlési választás eredményére is. Erről a Hvg360.hu-nak adott interjúban beszélt.

Az elemző arról beszélt, hogy az elmúlt 12 évben most először fordul elő, hogy az egész országot foglalkoztató ügyben nincs egység a kormánypárt szavazói körében. Ez a megosztottság nem független a Fidesztől, mivel az elmúlt években „felnevelt egy olyan szörnyet”, a propagandájával táptalajt adott egy olyan gondolkodásnak, amelyik most részben a lépéseit veszélyezteti, korlátozza, részben a saját politikájára lehet veszélyes.

A Fidesz ezzel váratlanul nehéz helyzetbe került a választás előtt, új kommunikációs irányt keres, hangsúlyozza a békepártiságát, de ez megosztja táborát, nem hoz új támogatókat. A Fidesz kapcsán azt is megjegyezte, hogy már nagyon nehéz árnyalni az oroszbarátságot.

Török Gábor szerint a Fidesz nehéz helyzetét az ellenzék nem használta ki, nem veszi figyelembe, hogy a választók elsősorban megnyugtatásra, békepártiságra vágynak. Az elemző szerint a nyugodt erő hiányzott az ellenzékből.

Percről percre közvetítésünket itt olvashatja!