Török Gábor: A választásnak nem az ellenzék az esélyese

Török Gábor: A választásnak nem az ellenzék az esélyese

Török Gábor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– Reálisan nézve szerintem a választásnak nem az ellenzék az esélyese. Mindent mérlegelve több érv szól amellett, hogy a végén a Fidesznek lesz abszolút többsége, de az elmúlt 12 évet nézve most lesz a legközelebb az ellenzék ahhoz, hogy megszorítsa a Fideszt – erről is beszélt Török Gábor politológus a Hvg360-nak adott interjújában.

Arról is beszélt, ő sokakkal ellentétben az ellenzéki politikát valós hatalmi harcnak látja, „nem hiszem, hogy ez színjáték lenne”. Szerinte az előválasztás jellegzetessége miatt ugyanakkor Jakabnak kisebb esélye van arra, hogy közös jelöltté váljon, mert felülreprezentáltak lesznek a Karácsonyt választó tudatosabb szavazók, míg a vidéki, alacsonyabb képzettségűek valószínűleg kisebb arányban mennek el.

Hogy a NER-t mivel lehet megdönteni? – A NER egyenlő Orbán Viktorral. (...) A NER erejét ugyanis az befolyásolja, hogy mennyi hatalma van Orbán Viktornak. A gyengülését pedig az határozza meg, hogy mennyi hatalmi pozíciót veszít. Ha gyengül a hatalmi helyzete, az repedést okoz, ha nagyon meggyengül, a NER összedől. Ez a tétje a következő választásnak – vélte.

A kormány mostani kampányáról szólva pedig úgy fogalmazott, „a migrációval önmagában nem lehetett már előjönni, de ha hozzáteszik Brüsszelt, Sorost, az LMBTQ-t, Gyurcsányt és a bohócellenzéket, akkor felépíthető a mi és az ők narratíva”.

Aki a teljes interjút elolvasná, itt teheti meg.