Török Gábor: Az Orbán visszatérésétől való félelem összetarthatja az ellenzéket

Török Gábor: Az Orbán visszatérésétől való félelem összetarthatja az ellenzéket

Török Gábor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Ha az ellenzéknek esetleg sikerülni többséget szereznie a jövő évi országgyűlési választáson, az Orbán Viktor visszatérésétől való félelem elég jó összetartó erőt adna akkor is, ha nyilván jelenleg nagyon széttartó a politikai programjuk – így vélekedett Török Gábor a Hungary Today című lapnak adott interjújában.

A politikai elemző szerint a kampányban nem lesz idő új témák behozatalára, inkább az lehet a cél mindkét oldalon, hogy a korábbi narratívák összeérjenek. A Fidesznél azt említette, hogy megvédte az országot a járványtól, a migránsoktól, a brüsszelitáktól és a liberálisoktól, az ellenzék pedig az országot kiraboló, diktatúrát építő és a járványkezelésben is kudarcot valló kormányról beszél.

Mint mondta, a Fidesz lesz a választás esélyese, de szoros eredményt vár, apró dolgoknak is nagy jelentősége lehet. Az ellenzéki oldalon zajló előválasztás kapcsán pedig azt emelte ki, hogy ma a felmérésekből úgy látszik, hogy a sokáig toronymagas esélyesnek tartott Karácsony Gergely mellé feljött Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Az előválasztás közöttük dőlhet el, természetesen nem tartja kizártnak, bár valószínűnek sem, hogy Dobrev Klárának lenne esélye a többséget megszerezni.

Török Gábor az interjúban beszélt arról is, hogy nem volt még Magyarországnak olyan kormánya, amely a maihoz mérhető politikai kormányzást folytatott volna, korábban senki nem tudott ilyen fegyelmezett, tudatos, erős hatalomgyárat építeni. Egyúttal nem volt olyan sikeres politikai vállalkozója sem az országnak, mint a mostani kormányfő. Kihangsúlyozta, hogy nem becsmérlően nevezi politikai vállalkozónak, hanem azért, hogy érzékeltesse: Orbán Viktor tehetségben, akaratban, munkabírásban és könyörtelen céltudatosságban is új minőség a rendszerváltás utáni magyar politikában. Minden lépését a politikai sikeresség határozza meg, politikusi működésében mindent ennek rendel alá.

– Orbán Viktor szerintem nem diktatúrát épít, az a célja, hogy a demokratikus kereteken belül a lehető legerősebb hatalmi struktúrát építse ki, a lehető legtöbb pozíciót szerezze meg és lehetőleg hosszú távra biztosítsa a politikai tábora dominanciáját – mondta az elemző.