Török Gábor: Szájer József ügye hatalmas csapás a Fidesznek

Török Gábor: Szájer József ügye hatalmas csapás a Fidesznek

Török Gábor

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az újabb szexbotrány, ezt szerintem senki nem vitatja, hatalmas csapás a Fidesznek – így értékeli a Szájer József körül kirobbant botrányt Török Gábor. A politikai elemző szerint ez számtalan tekintetben elmondható: egy értékes politikus elvesztése miatt, a hitelességen esett csorba miatt, a nemzetközi visszhangok és következmények okán, egy gondosan építgetett téma „sérülése” miatt és persze kommunikációs nehézségek miatt is.

Török Gábor szerint most a legfontosabb és legérdekesebb az, hogyan reagálnak erre a (potenciális) fideszes szavazók. Különösen azok, akik nem „minden körülmények között” szavaznak a Fideszre, és egy ilyen helyzetben időlegesen vagy tartósan kiábrándulhatnak, elbizonytalanodhatnak. Biztos benne, hogy a következő időszakban a kormánypártok is ezt fogják kutatni.

Ismert, kedden délután robbant a hír, hogy a belga rendőrök még múlt pénteken rajtaütöttek egy illegális szexpartin. Egy lakásban tartották meg, miközben Belgiumban akkor kijárási tilalom volt érvényben este 10 óra után. A helyszínről – a belga ügyészség hivatalos tájékoztatása szerint – egy ember az ereszcsatornán, véres kézzel menekülni próbált. Iratok nem voltak nála, a hátizsákjában azonban kábítószert találtak. Végül kiderült, hogy ő volt Szájer József. A fideszes politikus időközben lemondott európai parlamenti képviselői mandátumáról és bocsánatot kért amiatt, hogy megszegte a kijárási korlátozásokat. Azt állítja, hogy nem fogyasztott kábítószert, nem is tudja, hogyan került a táskájába, de a rendőrök előli menekülésről már nem ejtett szót.