Törvénysértő módon hallgatták ki Fekete-Győr Andrást, megszüntették az eljárást

Törvénysértő módon hallgatták ki Fekete-Győr Andrást, megszüntették az eljárást

Szél Bernadett, Fekete-Győr András és Hadházy Ákos a külügyminisztérium elé fújta fel a Free Navalnij feliratot (Forrás: Fekete-Győr András Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselők, a Momentum képviselőjelöltjei májusban festették fel a Külgazdasági és Külügyminisztérium elé a #FREENAVALNY feliratot, hogy szolidaritásukról biztosítsák az életveszélyben lévő orosz ellenzékit, és felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar kormány meg sem szólalt az ügyben – jelentette szerdai Facebook-bejegyzésében Fekete-Győr András.

– Akkor mindhárom politikus levelet kapott a Készenléti Rendőrségtől, amelyből kiderült, hogy a rendőrség rongálás miatt feljelentést tett ellenük. Fekete-Győr András most a Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészségtől kapott levelet, amelyből kiderült, hogy az első meghallgatásán elmondott érvelése alapján helyt adtak a panaszának, megszüntették az eljárást, és kimondták, hogy „az eljárás alá vont személyenkénti meghallgatásra törvénysértő módon került sor.” A jelentés megállapította, hogy a lemosható festékkel készítette felirat semmilyen kárt nem okozott a járdában. A határozat ellen nincs helye jogorvoslatnak – jegyezte meg a Momentum lapunknak is eljuttatott közleményében.

A Momentum pártelnöke, miniszterelnök-jelöltje szerint egyébként „az eljárás megszüntetése a lényegen sajnos nem változtat: Orbán Viktor olyan rendszert épített ki, amelyben Szijjártó jachtozásának, Rogánék földvásárlásának, az Orbán-család gazdagodásának semmilyen következménye nincs – miközben a véleményt nyilvánító ellenzéki képviselőket minden lehetséges eszközzel vegzálják”.