Tovább csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

Tovább csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben

A pécsi szennyvíztelep egyik levegőztető medencéje 2016. március 7-én (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Folytatva az előző hetek tendenciáját, továbbra is csökken a koronavírus koncentrációja a szennyvízben – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK).

A tájékoztatás szerint számottevő csökkenés figyelhető meg Budapest Központi Szennyvíztisztító Telepén, valamint Egerben, Kecskeméten, Székesfehérváron, Szekszárdon és Tatabányán. A többi település mérőállomásain stagnál a vírus örökítőanyagának koncentrációja, emelkedést sehol sem tapasztaltak. Országszerte szinte minden mintavételi helyen mérsékeltnek számít a koncentráció szintje, egyedül Békéscsabán sorolható az emelkedett kategóriába.

Miután egy ideje már nincs napi tájékoztatás a fertőzöttségi adatokról, a legutóbbi számok múlt szerdaiak. Várhatóan most szerdán közlik majd újra, hogy az azt megelőző egy hétben mennyien kapták el a betegséget, hogy áll az aktív fertőzöttek száma, illet mennyi áldozatot követelt a járvány.