Tovább drágulhat a kenyér októberben

Tovább drágulhat a kenyér októberben

Teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek. Képünk csak illusztráció! (Fotó: Kris L/Pixabay)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tovább emelkedhet a kenyér ára októberben, mert drágulni fog a liszt – derült ki az RTL Klub Híradójából.

Az Eurostat adatai nemrég lettek nyilvánosak és abból az látszik, hogy a kenyér esetében Magyarországon volt legjelentősebb a drágulás az elmúlt egy évben. Míg az unió országaiban átlagosan 18 százalékkal került többe az egy évvel korábbinál, itthon 66 százalékkal nőttek az árak.

Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke az RTL Klub Híradójának azt mondta, hogy ez a költségeik emelkedése miatt van: háromszorosára nőttek a lisztárak, az energia is drágább, a logisztikai költségek is és a bérköltség is magasabb. Ráadásul a liszt ára még tovább fog nőni, októberben a malomipari vállalatok legalábbis ezt tervezik.

A GKI a – csatorna beszámolója szerint – arra hívta fel a figyelmet, hogy az élelmiszerinfláció Magyarországon már jóval meghaladja a forintgyengülés mértékét, vagyis euróban számolva is magasabb, mint ez uniós átlag.