Tovább emelkedik az üzemanyag beszerzési ára, bajban a benzinkutak

Tovább emelkedik az üzemanyag beszerzési ára, bajban a benzinkutak

Benzinkút a befagyasztott benzinárak után (Fotó: Magyar Hang/Gulyás Balázs)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Veszteségesek lehetnek a benzinkutak, miután bár nőnek a beszerzési árak, de ők kénytelenek az üzemanyagokat 480 forintos hatósági áron árulni – írja a Holtankoljak.hu.

Kifejtették: 2014 óta nem volt ilyen magas a Brent olaj ára mint a héten: 90 dollár felett is járt az árfolyam. Egy hét alatt a változás mértéke 2 százalékos emelkedés. Sajnos a forint is gyengül a dollárral szemben, 2 százalékot gyengült az árfolyam: 321 forintot kell fizetnünk most egy dollárért.

A szakportál arra is felhívja a figyelmet, hogy ennek hatására a hazai üzemanyag beszerzési árak tovább emelkedhetnek, ami egyre nehezebb helyzetbe hozza az üzemanyag szakmát. A 480 forintos hatósági árakkal több kúton már veszteséggel értékesíthetnek februártól üzemanyagot a kereskedők.

Az előzetes jelzések szerint szerdán a benzin beszerzési ára 5 forinttal nő, a gázolajé pedig 6 forinttal. A portál szerint ha nem rendelte volna el a kormány a 480 forintos ármaximumot, akkor ma már 509 forintnál járna a 95-ös benzin átlagára, a gázolaj pedig 525 forint lenne.