Tovább fejlesztik a Mol Bubit, a percdíj és a havi bérlet ára megduplázódik

Tovább fejlesztik a Mol Bubit, a percdíj és a havi bérlet ára megduplázódik

Az egy éve megújult Mol Bubi közösségi kerékpárkölcsönző egyik legújabb gyűjtőállomása Újbudán, a Bikás park metróállomás bejáratánál 2022. május 20-án (Fotó: MTI/Soós Lajos)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Fejlesztik a Mol Bubi közbringa-szolgáltatást, egyúttal emelkednek a díjai január 19-től – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t. Mint írták, jövő év elején bővül a Mol Bubi szolgáltatási területe, újabb gyűjtőállomások létesülnek, további több száz kerékpár forgalomba állításával a duplájára nő az eszközpark a tavaly májusi induláshoz képest.

Ezzel párhuzamosan változik a rendszer használati díja is: a havi bérlet ára januártól 1000 forint, az éves bérleté 8500 forint, a percdíj 40 forint lesz, a díjmentes időszak továbbra is 30 perc marad. Ha a jelenlegi díjakat veszük figyelembe (500 forintos havi-, 5000 forintos éves bérlet és 20 forintos percdíj), akkor a havi bérlet és a percdíj duplázódik, és az éves bérlet drágulása ellenére is, jobban megéri éves bérletet váltania annak, aki folyamatosan használja a szolgáltatást.

Ahogy a BKK közleményében emlékeztet: a havi és éves bérlet megváltásával egyszerre két kerékpárt lehetett használni, – a nemzetközi gyakorlatnak megfelelően – a második kerékpárért percdíjat számolnak fel. „A BKK célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfélnek váljon elérhetővé a szolgáltatás, ezért a társaság az elmúlt időszakban folyamatosan bővítette a közbringarendszert: idén 500 vadonatúj bicikli állt forgalomba, legutóbb október elején 200 új kerékpárral nőtt az állomány, és ma már 2060 közbringa áll az ügyfelek rendelkezésére” – közölték.

Kitértek arra, hogy a társaság a kerékpárok száma mellett a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli: jelenleg 178 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat, a BKK tervei szerint ez a szám jövőre tovább emelkedhet. Legutóbb a Terézvárosban adtak át négy új gyűjtőállomást, és a megújult Blaha Lujza téren is két állomás várja a felhasználókat. „A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a jobb kerékpároknak köszönhetően a tavaly májusi megújulás óta sorra döntötte a rekordokat, idén november közepén átlépte a 4 milliós utazásszámot” – írták.