Továbbra is használható lesz élelmiszervásárlásra a SZÉP-kártya vendéglátás zsebe

Továbbra is használható lesz élelmiszervásárlásra a SZÉP-kártya vendéglátás zsebe

Az élelmiszerárstopról tájékoztató tábla a fővárosi Corvin Plazában található Príma üzlet bejáratában 2022. február 1-jén. (MTI/Balogh Zoltán)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A kormány rendelete az élelmiszerárstop és az üzemanyagárstop meghosszabbításáról csütörtök este jelent meg. A SZÉP-kártyákra vonatkozó határidő is meghosszabbodott.

A csütörtök este a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletben hosszabbította meg a kormány az élelmiszerárstopot július 1-éig.

Mint az Infostart felhívta a figyelmet, még egy határidőt meghosszabbított a rendelet: a Széchenyi Pihenőkártyára vonatkozóan azt, amely lehetővé teszi, hogy élelmiszer-vásárlásra is felhasználható legyen a SZÉP-kártya vendéglátás alszámláján szereplő összeg. A lehetőséget február 1-jével vezették be és ennek is 2022. május 31. volt a hatálya, ami most meghosszabbodott 2022. július 1-ig.

 

Címkék: Szép kártya, árstop