Továbbra is megy a vita az ellenzéken belül Czeglédy Csaba foglalkoztatása miatt

Továbbra is megy a vita az ellenzéken belül Czeglédy Csaba foglalkoztatása miatt

Czeglédy Csaba (Fotó: A politikus Facebook oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

A Demokratikus Koalíció továbbra is kiáll amellett, hogy jó ötlet volt Czeglédy Csaba ügyvédi irodájára bízni két – mára DK-s vezetésűvé vált – fővárosi kerület korábbi szerződéseinek átvilágítását. Annak ellenére tartják magukat ehhez, hogy mind a Momentum, mind a Jobbik, mind pedig az LMP hangosan tiltakozott a döntés miatt.

Arató Gergely, a DK országgyűlési képviselője hétfőn az ATV reggeli műsorában azzal próbált érvelni, hogy Czeglédy Csaba azért alkalmas, mert van önkormányzati tapasztalta, sorra nyeri a pereket a Fidesszel szemben és biztosan nem fog összejátszani a kormánypárttal. Szerinte ilyen ügyvédből nincs nagyon sok az országban.

A Momentum elnöke ugyanakkor továbbra sem tudja ezt elfogadni. – Nem szeretnék, hogy büntetett előéletű emberekkel végezzük el az önkormányzatok átvilágításának feladatát – fogalmazott Fekete-Győr András, ugyancsak az ATV-ben. Felidézte ugyanis, hogy Czeglédy Csabát még 2010 előtt – vagyis nem Fidesz-kormány alatt – ítélték el jogerősen magánokirat-hamisítás, adócsalás és egyéb bűncselekmények miatt. Azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy mi lesz ezután, mi fog történni akkor, ha a DK nem hátrál.

Kétmillió forintért dolgozik Czeglédy Csaba ügyvédi irodája a DK-s polgármester vezette Erzsébetvárosnak | Magyar Hang

Lapunk is beszámolt a hétvégén kirobbant vitáról, miután a VII. kerületet vezető DK-s Niedermüller Péterről, és a XI. kerületben polgármester szintén DK-s László Imréről kiderült, hogy Czeglédy Csabára bíznák az önkormányzatok átvilágítását. Niedermüller Péter azóta már nyilvánosságra is hozta a megállapodásokat, amelyekben az szerepel, hogy a politikus ügyvédi irodája összesen kétmillió forintot kaphat az év végéig tartó munkájáért.