Továbbra sincs víz Solymár több részén

Továbbra sincs víz Solymár több részén

Vizes kocsi a solymári Budai Nagy Antal utcában 2022. június 30-án (Fotó: György Zsombor/Magyar Hang)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Bár a solymári polgármesteri hivatal Facebook-oldalán azt írta, hogy az éjszakai tartálykocsis felöltésnek köszönhetően ismét van víz a település érintett részein, a lakosság visszajelzése szerint ez nem igaz.

Mint arról beszámoltunk, csütörtök délután indulatoktól sem mentes lakossági fórum zajlott Kerekhegyen, itt a polgármester főként a döntően állami tulajdonú Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt.-t hibáztatta a helyzetért. Mint mondta, a cég nem veszi fel a telefont, hagyja, hogy ránk fröccsenjen a szar. Az elhangzottakról ITT írtunk.  

Kerekhegy és Hutweide településrészeken mintegy háromezer embernek nincs vize kedd óta, az emberek érthető módon rendkívül elkeseredettek és dühösek. Ráadásul a település is csak csütörtöktől tartja nyitva egyes intézményeit, ahol a lakosok vízigényes ügyeiket intézhetik, ezek is csak autóval elérhető távolságban vannak házaiktól. 

A DMRV hálózatában a rendszer rendkívül elavult, Szente Kálmán solymári településvezető szerint egyes csapokhoz hozzá sem mernek nyúlni, szét ne robbanjanak, a csövek pedig helyenként hetven évesek. A katasztrófavédelem pedig érdemben semmit sem tett a lakosok életminőségének javításáért, három teljes nap nem volt elég az állami szervnek, hogy mobil szociális egységeket (wc, tusoló) helyezzenek el az érintett területeken, vagy segítsék az idősek, rászorulók vízhez jutását. 

Címkék: Solymár