Trükkel jutott be az idős asszony lakásába – százezreket lopott tőle

Trükkel jutott be az idős asszony lakásába – százezreket lopott tőle

Rendőrség (Fotó: Police.hu)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

– A zuglói rendőrök őrizetbe vették azt a férfit, aki a gyanú szerint egy idős nőt fosztott ki a főváros XIV. kerületében – számolt be róla honlapján a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. Kerületi Rendőrkapitánysága kifosztás bűntett gyanúja miatt folytat eljárást egy szentendrei férfival szemben, aki a gyanú szerint december 8-án 12 óra 30 perc körül bekérezkedett egy idős nő zuglói lakásába, majd ellopta 350 ezer forintját. A nyomozás adatai szerint a tolvaj azzal az ürüggyel csengetett be a sértetthez, hogy átadja neki ötezer forintos villanyszámla-támogatását, ám nagyobb címletű bankjegyéből visszajárót kért. A gyanútlan nő beengedte a férfit, de miközben felváltotta a pénzt, a gyanúsított két pénztárcát és 40 ezer forintot vett magához a lakásból, így összesen 350 ezer forinttal rövidítette meg őt.

A kerületi rendőrök H. Ferencként azonosították a feltételezett elkövetőt, akit a szentendrei kollégáik fogtak el otthonában még aznap este. A lakóhelyét átkutatták, ám a bűncselekményből származó pénz eddig nem került elő.

A 64 éves férfit a BRFK XIV. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol kifosztás bűntett elkövetése miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint őrizetbe vétele mellett előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. H. Ferenc nem ismerte be a bűncselekmény elkövetését.

Címkék: lopás, Zugló, tolvaj