Tucker Carlson: Hazudik, aki azt mondja, hogy az Egyesült Államok szabadabb Magyarországnál

Tucker Carlson: Hazudik, aki azt mondja, hogy az Egyesült Államok szabadabb Magyarországnál

Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője, közéleti kommentátor előadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt), a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Egyesült Államok nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál - mondta Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője szombaton Esztergomban.

A közpénzekkel kitömött Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiválján (MCC Feszt) tartott előadásában a befolyásos amerikai közéleti kommentátor hangsúlyozta: az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát.

Amerikában a liberalizmus címén valójában az illiberalizmust akarják az emberekre erőltetni, mondta Carlson. „Úgy gondolom, hogy ha fel akarjuk ismerni, hogy mi történik, akkor először is fel kell ismernünk, hogy amit ránk kényszerítenek, az nem liberalizmus, mint ahogy ők állítják. Ez illiberalizmus. Ez a liberalizmus ellentéte. Ez egy totalitárius elképzelés, hogy mindenki ugyanúgy viselkedik, és mindenki engedelmeskedik. Ez az ellentéte a felvilágosult liberalizmusnak, amely az én politikám és világnézetem alapját képezi” – fogalmazott.

Arról is beszélt, hogy az Egyesült Államokban betiltanak szavakat, sőt már viccelni sem lehet semmivel, noha néhány évvel ezelőtt, még az USA volt a humor Mekkája. „Az első két dolog, amit autoriter mozgalmak csinálnak: először megpróbálják kontrollálni a nyelvedet, aztán megtiltják, hogy nevess. Miért csinálják ezt? Mert ha kontrollálhatják a nyelvedet, akkor az elmédet is tudják kontrollálni” – fogalmazott.

Panaszkodott, hogy folyton fasisztának nevezik, ha műsorában arról beszél, hogy tisztán kéne tartani az Egyesült Államokat, „hiszen a tisztaság érték”. Amerikával ellentétben Magyarországon bezzeg mindenhol tisztaság van, ami annak köszönhető szerinte, hogy a magyar kormány szereti és törődik az országával, nem úgy, mint a Biden-adminisztráció – tette hozzá.

„Úgy gondolom, hogy a magyaroknak fogalmuk sincs arról, mennyire provokatív az országuk a világ többé része számára” – mondta. Szerinte Magyarország példa mások számára "csendes, boldog egyszerűsége" miatt, olyan dolgok miatt, mint a tisztaság, a rend, a társadalom nyitottsága, a bűnözés hiánya és a határ ellenőrzése.

A rejtélyesen gazdagodó politikusokra Barack Obamát hozta fel példának, akinek hatalmas birtoka van, és épp óriás születésnapi bulit szervez – pedig „soha nem dolgozott a politikán kívül”.

(via Telex, 444)

 

Címkék: Tucker Carlson

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

„Ha Rákay Philip nem sértődik meg, én régebb óta tervezem a Petőfi-filmem”

Ha Petőfi egyszer csak felbukkanna 2024-ben, Orbán Viktornak nem is kellene olyan nagyon erőlködnie, hogy meggyőzze őt a NER igazáról – mondta a költő visszatéréséből féktelen szatírát gyártó animátor, aki szerint az alkotását talán még Bayer Zsolt is nevetgélve nézné. A YouTube-on két hete bemutatott videó nagyot megy, eddig több mint 110 ezren látták, és hamarosan jön a folytatás. Mitől különleges hely a Szondi utca, hogyan fordul „a teremtője” ellen Petőfi, mi a baj Gyurcsánnyal, miért gesztikulál olyan hevesen Tölgyessy Péter és hogyan lett ekkora a siker a videó? Erről kérdeztük az animáció alkotóját, aki örül a pozitív visszajelzéseknek, bár felkészült az ellenkezőjére is, őrzi anonimitását, a közönségtől pedig csak madártejet vár támogatásként.