Tucker Carlson jövő héten újra Magyarországra érkezik

Tucker Carlson jövő héten újra Magyarországra érkezik

Orbán Viktor és Tucker Carlson (Forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tucker Carlson, az amerikai Fox News hírcsatorna egyik legismertebb műsorvezetője a Twitteren jelentette be, hogy a jövő héten újra Magyarországról készíti a műsorát.

 

A tweetben ezt írja: „Műsorral kapcsolatos figyelmeztetés: a jövő héten visszatérünk Magyarországra, egy fontos tudósítás miatt. Álljatok készen!”

Carlson tehát nem először jár Magyarországon, hiszen tavaly augusztus elején már járt itt. Számos kormány által szervezett eseményen vett részt, interjút készített Orbán Viktorral, és akkor is hazánkból közvetítették a műsorát.

A műsorvezető akkor arról értekezett, hogy „az Egyesült Államok nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál”. A közpénzekkel kitömött Mathias Corvinus Collegium közélet-kulturális fesztiválján (MCC Feszt) tartott előadásában hangsúlyozta: az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát.

Az MCC feltöltött egy videót Carlson előadásáról a netre, de a felvétel nem minden mondatát tartalmazta. Például, amikor a műsorvezető, aki a járványügyi korlátozások ismert ellenzője, a maszkviselést kritizálta, azt a részt a videóból valamiért kivágták.

Carlson még egy magát az mRNS oltások igazi atyjának kikiáltó, és Karikó Katalint nyíltan gyűlölő virológussal, Robert Malone-nal is interjút készített. A beszélgetés egyértelműen oltásellenes üzenetet közvetített, amivel Carlson láthatóan egyetértett.

A korábbi látogatás kapcsán a tekintélyes amerikai konzervatív lap, a The Bulwark közölte lapunk munkatársának, Gulyás Balázsnak eredetileg magyarul a Magyar Hangban megjelent publicisztikáját angol nyelven. Az írás egy nyílt levél Tucker Carlsonnak címezve.

A cikket több amerikai és európai közéleti személyiség is megosztotta a Twitteren, köztük Guy Verhofstadt, Belgium korábbi miniszterelnöke, európai parlamenti képviselő, aki azt a kommentárt fűzte a Magyar Hang cikkéhez, hogy „ne nekem higgyenek Orbán kapcsán, higgyenek egy valódi magyar konzervatívnak”. A cikket megosztók között volt az amerikai Trump-ellenes republikánusok egyik ikonja, Bill Kristol író, politikai kommentátor.