Koporsót vittek a Parlamenthez a katatüntetők, majd néhányan a Nagykörútra mentek

Koporsót vittek a Parlamenthez a katatüntetők, majd néhányan a Nagykörútra mentek

Tüntetők az Oktogonnál 2022. július 25-én

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Cikkünk frissül!

Hétfő este hétre hirdetett Jobbágyfelkelés néven tüntetést a Futárok a katáért csoport Budapesten, a Margit hídhoz.

Mint írták, Palkoviccsal nem jutottak sehova, úgyhogy ott folytatják, ahol abbahagyták, „ők terelték a témát, mi tereljük a forgalmat. Ezúttal elhozzuk azon károsultak történetét is, akik bármilyen indokból nem tudtak eljönni az előző tüntetésünkre.” Azt kérték, hogy vigye el mindenki papírra vetve, hogy mik voltak a tervei a jövőre nézve ebben az országban. „Ezúttal az álmaitokat írjátok le amiket tönkretettek és ne a kormány által elképzelt jövőtöket. Ennek szimbolikus jelentősége lesz majd a helyszínen, nem csak gyűjteni és felolvasni akarjuk, ezért van szükségünk minél többre” – írták. Emellett azt kérték, hogy békés hangulat legyen és a villamosközlekedést ne akadályozzák.

A rendőrség nagy erőkkel készült az eseményre, tudósítónk több csapatszállító autót is látott a közelben.

Hét órakor a híd közelében gyülekező néhány tucat tüntető elindult a hídra. Zöme nem is futár, inkább fiatalok, de ott van az a futár, aki Palkovicsnál járt, ő láthatósági mellényben, megafonnal – jelentette tudósítónk. A járdára álltak fel. a Pestről Budára tartó sávok mellett.

Negyed nyolckor a rendezők elkezdték számolni a résztvevőket, a rendőrség ugyanis azt közölte velük, hogy ha 150-200-an lesznek, akkor engedélyezik az egyik sáv lezárását. A teljes hídhoz több ezren kellene legyenek.

Egy sávhoz elegen lettek, így azt elfoglalták pár perccel később. Mellette egy sávon halad a forgalom és a villamosok is járnak. Mintegy 500-600-an lehetnek – jelentette tudósítónk.

Fél nyolckor a tüntetők elfoglalták mindkét Budára tartó sávot – jelentette tudósítónk. Azt skandálják, hogy „Egységbe. egységbe!” Mintegy ezren lehetnek már.

19.40-kor a szervezők bejelentették, hogy van náluk egy ajándék, ezért elindulnak a Parlamenthez. Az ajándék pedig egy koporsó, az van felírva rá, hogy „Demokrácia”.

Megérkeztek nyolc óra előtt pár perccel a tüntetők a Parlamenthez, A rendőrök felsorakoztak a lépcsőn, de nem húztak védőfelszerelést még – jelentette tudósítónk.

Azt kérték a szervezők, hogy mindenki dobja bele a történetével teleírt papírt a koporsóba, amit aztán ott fognak hagyni. Közben megafonba beszélnek a katakárosultak. A rendőrök egyáltalán nincsenek készültségben.

Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke az egyetlen politikus, akit tudósítónk észrevett a Parlament előtt.

Fél 9-re 200-300 főre olvadt a tüntetők száma, akik a megafon közelében állnak.

Kilenc óra előtt hivatalosan véget ért a tüntetés, mire mintegy százan elindultak a Nyugatihoz. Majd továbbmentek, de az Oktogonnál rendőrsorfal állta útjukat. A rendőrség mindenkit felszólított a távozásra.

Jámbor András országgyűlési képviselő és Puzsér Róbert publicista is feltűnt az Oktogonnál. A rendőrök elkezdték igazoltatni az ott lévőket, majd szabaddá tették az utat, a tüntetőket a járdára szorították. 9:45 körül az autóforgalom is újraindult, de az igazoltatás még tartott. Akit igazoltattak, ki is kísérték, különböző irányokba.

Címkék: tüntetés, kata