Türelmet kér a betegektől a háziorvosok nevében az orvosi kamara

Türelmet kér a betegektől a háziorvosok nevében az orvosi kamara

Képünk csak illusztráció. Mike Judit háziorvos tájékoztat egy férfit, mielőtt beoltja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. április 9-én (Fotó: MTI/Balázs Attila)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Türelmet kér a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja a betegektől, akik nem jutnak a szokott módon és a szokott időben ellátáshoz. Közleményük szerint ennek az az oka, hogy a járvány rengeteg többletfeladatot ad háziorvosoknak.

A Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportja kiáll minden olyan kollégája mellett, akit nyilvánosan meghurcolnak a közösségi média felületein, vagy verbálisan, írásban, vagy fizikálisan bántalmaznak azért, mert a Covid-19 világjárvány minden előírt és javasolt intézkedését megteszi, hogy a pandémia minél kevesebb áldozatot szedjen – olvasható a Magyar Orvosi Kamara honlapján.

A közleményben kifejtik: megértik a türelmetlenséget, mindenki bizonytalan és feszült, ha beteggé válik, és a járvány miatt nem jut a szokott módon és időben ellátáshoz. – A járvány átírja az egészségügy működését, korlátozza teljesítőképességét és számtalan, a háziorvosi rendszer feladatait hátráltató többletfeladatot ad a kollégáinknak is. Rendkívül időigényes a betegek kikérdezése, ellátása, tesztelése, vagy tesztelésük elrendelése, járványügyi intézkedések foganatosítása, táppénzutalványozás rendezése, mind-mind külön-külön felület használatával – írják a közleményben kérve a betegeket, legyenek türelmesek.