Tűzoltók fogadták be egy balesetet szenvedett család kiscicáját

Tűzoltók fogadták be egy balesetet szenvedett család kiscicáját

A tűzoltókhoz került kölyökmacska (Fotó: székesfehérvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Tűzoltók fogadtak be két napra egy kölyökmacskát, miután gazdáit baleset érte – az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Facebook oldalán számolt be az esetről.

Mint írták, a héten a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották egy balesethez. Az autóban egy kislány és szülei utaztak, a mentők mindannyiukat kivizsgálásra kórházba szállították. A tűzoltók ezért úgy tudták, hogy üres a jármű, ám az utastér átvizsgálásakor egy riadt szempár nézett vissza Fodor Zoltán tűzoltó őrmesterre. A fehérvári első szerre beosztott tűzoltó éppen a világítást akarta lekapcsolni a tetejére borult autóban, amikor a műszerfal és az első szélvédő között egy kölyökmacska tekintetébe ütközött. Az őrmester kiemelte a pár hetes apróságot, akit éppen a baleset előtt fogadott örökbe a család, így a cicának ez volt az első útja és egyből ideiglenesen gazdátlanná vált.

A tűzoltók ezért két napra befogadták a kölyköt, amely az autó után a Szuzi keresztnevet kapta. Az éjszakát jóllakott pocakkal a székesfehérvári tűzoltóság kapusfülkéjében töltötte, majd a reggeli szolgálatváltás után Fodor Zoltán befogadta és hazavitte magával. Szuzit másnap ismét behozta a tűzoltóságra, ahol újra találkozott szerető gazdájával.

Címkék: tűzoltó