Úgy tűnik, Hadházy Ákos hétfőn sem teheti le képviselői esküjét

Úgy tűnik, Hadházy Ákos hétfőn sem teheti le képviselői esküjét

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő turistajeggyel jutott be a Parlamentbe. (Képernyőfelvétel: Hadházy Ákos Facebook-oldala)

Támogassa a Magyar Hangot!

Legyen Ön is előfizetőnk, rendelje házhoz a Magyar Hangot! Ha más módon támogatná a lapot ebben a nehéz helyzetben, azt is megteheti (PayPal és bankkártya is)! Köszönjük! ELŐFIZETEK

Az Országgyűlés Házbizottságának mai ülésén elhangzottak szerint Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn sem teheti le a képviselői esküjét. Erről Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke, országgyűlési képviselő számolt be a közösségi oldalán.

Gelencsér azt írta, hogy a bizottság mai ülésén Kövér László házelnök arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy a Jobbik két új parlamenti képviselője leteheti esküjét és átveheti a mandátumát.

Amikor viszont a Momentum Mozgalom frakciójának tagja rákérdezett, hogy Hadházy Ákos mikor teheti ezt meg, Kövér csak annyit válaszolt, hogy hamarosan, de nem a jövő hétfőn. A Momentum elnökének állítása szerint Kövér László érdemi válasz nélkül lesöpörte a kérdést az asztalról.

Gelencsér Ferenc annak a véleményének adott hangot, hogy a Fidesz házelnöke ezzel durván korlátozza Hadházy Ákos jogait.

Mint ismert, Hadházy Ákos ugyan győzött egyéniben, a zuglói választókerületben az április 3-i országgyűlési választáson. Egyetlen ellenzéki képviselőként bojkottálta az alakuló ülést, így nem is tette le a képviselői esküt. Kövér László házelnök azóta már adhatott volna erre lehetőséget, mindezidáig azonban nem tette meg. Így Hadházy Ákos egyelőre nem gyakorolhatja a képviselői jogait, fizetést sem kap, és nem mehet be szabadon a munkahelyére, a napokban keltett feltűnést azzal, hogy turistajeggyel jutott csak be az Országházba.